Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on ehdottomasti kannattavaa, mikäli joutuu jatkuvasti ottamaan uusia pikavippejä (pikalainoja) tai on jo ottanut niitä useilta eri yhtiöiltä. Kalliit lainat kannattaa yhdistää yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Lainojen yhdistäminen tapahtuu maksamalle vanhat lainat pois uudella edullisemmalla lainalla.
Lainaaja tekee maksaa siis kerralla vanhat pikalainat pois ja lainaajalle jää ainoastaan yksi laina.

Tilanteessa jossa lainojen hoitaminen tuntuu ylitsepääsemättömältä, lainojen yhdistäminen on nimenomaan toimenpide joka tulisi tehdä. On tärkeää yhdistää lainat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tällöin korkeakorkoisista lainoista ehtii kertyä mahdollisimman vähän korkotaakkaan. Kannattaa myös muistaa, että pahimmillaan pikavippien maksamatta jättäminen voi johtaa ulosottoon.

Kätevä tapa yhdistää lainat on kotimainen Lainojenyhdistely.fi -palvelu. He kilpailuttavat luoton puolestasi, kun täytät vain yhden lainahakemuksen:

Yhdistä lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi tästä

Pelkkä lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan riitä, vaan on selvitettävä myös syy jatkuvalle rahantarpeelle. Mikäli mahdollista tulisi lainojen yhdistämisen lisäksi sekä tuloja lisätä että kuluja vähentää, jotta kierre saataisiin katkaistua. Lainojen yhdistely on kuitenkin paras tapa aloittaa talousremontti ja säästää isoja summia kuluissa.