Pikavippi

Pikavippi eli pikalaina on lyhytaikainen vakuudeton laina. Pikavipin laina-aika on tyypillisesti lyhyt n. 14 – 30 vrk. Lainan suuruus on tyypillisesti 50 – 300 euroa. Suomessa on jo kymmeniä pikalainoja myöntäviä yrityksiä ja vippejä otetaan Suomessa Tilastokeskuksen mukaan yli miljoona vuodessa.

Tyypillisesti pikavipin myöntämisen edellytykset ovat 18 – 21 vuoden ikä lainayrityksestä riippuen, Suomen kansalaisuus sekä kotimainen pankkitili. On välttämätöntä, että lainanhakijan luottotiedot ovat kunnossa.

Pienlainat soveltuvat nimenomaan lyhytaikaiseen rahantarpeeseen kuten palkkaennakon pyytäminen tai tutuilta lainaaminen ennen vanhaan. Toisin kuin pankkilainoissa, hakiessasi pikavippiä kukaan ei tule kysymään mihinkä aiot lainasi käyttää eli pikalainan voi käyttää haluamaansa kohteeseen.

Pikavipin hakeminen

Nykyinen lainsäädäntö vaatii, että uusi asiakas tunnistetaan aina sähköisesti. Tunnistaminen tapahtuu käytännössä verkkopankkitunnusten tai väestörekisterikeskuksen varmenteen avulla, kun lainayritys tarjoaa sähköistä hakemusta lainalleen.

Pikavippi kannattaakin hakea turhien kulujen välttämiseksi netin kautta aina. Moni lainayritys ottaa suhteettomia kuluja tekstiviestillä tehdyistä hakemuksista.

Tyypillisesti pikalainoja saa aina 50 eurosta jopa 1000 euron suuruisina. Tyypillisesti pikavippi on 50 – 300 euroa. Pikavippien takaisinmaksuaika on tyypillisesti 14 –  30 vuorokautta.

Katso pikavippivertailumme. Vertaa pikavippi 50, pikavippi 100, pikavippi 150, pikavippi 200, pikavippi 300, pikavippi 400 ja pikavippi 500 euroa.

Edullisin pikavippi

Suomessa toimii kymmeniä pikalainoja myöntäviä yrityksiä. Onkin erittäin fiksua vertailla lainapaikkoja ennen lainan hakemista. Esittelemme sivuillamme lähes kaikki kotimaiset pikalainayritykset sekä vertailemme eri lainatuotteiden ominaisuuksia ja edullisuutta.

Valitettavasti kaikki lainayritykset eivät selkeästi ilmoita kaikkia lainanottamiseen sisältyviä kuluja. Paras tapa vertailuun onkin käyttää vertailussa lainan todellisia vuosikorkoja, jossa on huomioitu myös lainanottamisen kaikki kulut.

Ei velkakierteelle

Julkisuudessa on paljon puhuttu pikavippien ja pikalainojen vuoksi velkakierteeseen ajautuneista henkilöistä. Kannattaa pitää mielessä, että kyseessä on kuitenkin hyvin marginaalinen ryhmä henkilöitä. Pikavippejä otetaan kuitenkin yli miljoona vuodessa. Näissä yksittäistapauksissa kyse on tyypillisesti ollut lainan kattaminen lainalla eli erääntyvien vippien maksamiseksi on otettu uusia vippejä. Tämä toimintatapa ei ole järkevä ja johtaa velkakierteeseen helposti.